För varje ny elev så skänker vi 400 kr till arbetet för flickors rätt till utbildning.
Gäller t o m 24/12.
Läs mer
Kom förberedd till hösttermin. Boka in någon av våra bästa studiecoacher redan nu - Boka här

Läxhjälp Engelska

Läxhjälp i engelska! Få privatundervisning anpassad för dig. My Academy är ensamma om att endast anställa toppstudenter från universitet. Lär dig att planera & strukturera dina studier

Fri rådgivning

Bli bättre på engelska med vår läxhjälp

Vill du ha en ökad förståelse för ämnet engelska och kanske få högre betyg på proven? My Academy erbjuder fysikhjälp, mattehjälp, programmeringshjälp och läxhjälp i andra ämnen med våra personliga studiecoacher.

Privatundervisning engelska?

Ni kan få hjälp med engelska antingen hemma hos er eller online genom vår egen specialdesignade plattform för läxhjälp online. Elever matchas med en studiecoach utifrån ämneskunskap, mål och behov för att göra vår engelskahjälp så bra som möjligt. Tack vare vår professionellt utvecklade matchningsprocess ökar chanserna för er engelskahjälp att bli både rolig och givande. Vi har flera privatlärare i engelska som väntar på att hjälp dig. Samtliga är toppstudenter på något av Sveriges bästa universitet.

Vi finns i hela landet och erbjuder personlig läxhjälp i Malmö, Stockholm, Göteborg, Lund och Uppsala för att nämna några.


Privatlektioner i engelska FAQ

Hur lång är en privatlektion i engelska?
- En privatlektion i engelska varar i 2 timmar eller 90 minuter beroende på om läxhjälpen är online eller i hemmet.

Vad kostar privatundervisning i engelska?
- Det beror på, men från 390 kr/h. Då är du garanterad att ni får hjälp av en privatlärare som är student på något av Sveriges ledande universitet.

Få prisförslag

Förutsättningslöst och anpassat till er. Vi återkommer inom kort under kontorstid.

Något gick fel! Vänligen kontrollera de angivna fälten.
Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig inom kort.

Engelska Gymnasiet

Introduktion:

Engelska är ett av de mest talade språken i världen. Engelska ger oss möjligheten att förstå olika kulturer och vardagliga händelser i världen på ett bättre sätt. Dessutom är språket viktigt för att kunna delta i utlandsstudier och arbetsliv. Därför är engelska, bland annat matematik och svenska, ett väsentligt ämne på gymnasiet.

Det erbjuds tre kurser inom engelska på gymnasiet;

 1. Engelska 5 – 100 poäng
 2. Engelska 6 – 100 poäng
 3. Engelska 7 – 100 poäng

Varje kurs bygger på den förgående kursen, men alla tre inte är obligatoriska. Engelska 5 och 6 kan vara väsentliga för vissa gymnasieprogram. Engelska 7 dock är en valbar kurs.

Innehåll:

Generellt bygger ett språk på fyra huvuddelar; hörförståelse, muntligförmåga, läsförståelse och skriftligförmåga och engelska är inget undantagande. Det vill säga till mest del av engelska kurserna på gymnasiet innehåller dessa fyra huvuddelar.

 1. Hörförståelse: Eleven lär sig och övar på att lyssna på talade språket i ett högt tempo. Talade engelskan kan vara av olika dialekter och genrer. Denna del kallas för hörförståelse för att eleven bör kunna förklara, reflektera över och svara på vissa frågor relaterade till det hen lyssnat på.
 2. Muntlig: Eleven lär sig att tala engelska genom att öva på många olika sätt, till exempel, hålla ett tal om ett valt ämne, kommunicera om vardagliga händelser med lärare och andra elever, intervjua varandra osv.
 3. Läsförståelse: Eleven övar på den här delen genom att läsa engelska texter av olika slag, med olika syften och olika genrer. Denna del kallas för läsförståelse för att eleven bör kunna förklara, reflektera över, och svara på visa frågor relaterade till texten hen läst.
 4. Skriftlig: Eleven lär sig att skriva texter på engelska genom att öva på grammatiken först och sedan skriva texter som; uppsats, sammanfattningar och recensioner.

Engelska kurserna på gymnasiet brukar sluta med ett nationellt prov och provet består av de huvuddelarna beskrivna ovanför.

Mer detaljer om kursens centrala innehåll och kunskapskrav kan läsas på Skolverkets hemsida.

Tips och råd:

Det första tipset är att ”ÖVA!”. Ju mer du övar desto bättre du blir. Läs och lyssna på engelska så mycket som möjligt. För att kunna förbättra sin muntligförmåga, kan du delta i olika evenemang såsom, online debattävling eller en online social samling som sker på engelska. För att utveckla din skriftligförmåga, kan du börja med att skriva sammanfattningar av det som du har läst eller lyssnat på.

Ett annat tips är att inte jämföra svenska med engelska. Även språken verkar att likna varandra är de ganska olika och det största felet elever gör är att de tänker engelska på svenska. Behandla engelska som ett helt annorlunda språk.

Slutligen, blir vi på My Academy läxhjälp jätteglada över att hjälpa er att bli bättre. Välj en duktig studiecoach hos oss för att skarpa er förmåga och kunskaper inom ämnet.

Välj ett alternativ som passar er

Delad läxjälp My Academy

2 tim/lektion

Delad läxhjälp


 • Träffar er privata studiecoach från ledande universitet, i hemmet.
 • Klippkort eller kontinuerlig läxhjälp veckovis.
 • Delas med syskon/vän (en faktura per studiecoach)

fr. 210 kr / h elev


...

1,5 tim/lektion

Läxhjälp online


 • Träffa er privata studiecoach från ledande universitet, via vår egen onlineplattform.
 • Löpande läxhjälp veckovis, ingen bindningstid.
 • Möjlighet att spela in studietillfällen för repetition.

fr. 390 kr / h


...

2 tim/lektion

Läxhjälp plus


 • Träffa en av våra mest rutinerade studiecoacher i hemmet eller online.
 • Läxhjälp två gånger i veckan plus telefon/chatavstämning mellan lektionerna.
 • Egen Key Student Manager och månatlig avrapportering från coachen.

fr. 490 kr / h


My Academy erbjuder läxhjälp i bl.a. följande ämnen:
 • NO:

 • NO-ämnen Grundskolan,
 • Science 7-9
 • Allmän läxhjälp:

 • Allmän läxhjälp åk 1-6,
 • Allmän läxhjälp åk 7-9,
 • Samhällsorientering,
 • SO-ämnen Grundskolan,
 • SO-ämnen Gymnasiet,
 • Företagsekonomi,
 • Företagsekonomi Gymnasiet,
 • Programmering

Vill du veta mer om Läxhjälp?

Det går bra nu!

Engelskahjälp från My Academy

Samtliga studiecoacher följer My Academys inlärningsmetod, My Academy-metoden™, framtagen av superpedagogen Thomas Holmqvist.

Metoden utgår från effektiv arbetsstruktur, tydliga uppsatta mål och kontinuerlig uppföljning och bygger på forskning kring hur man på bästa sätt skapar resultat vid inlärning.

My Academy-metoden, en pedagogisk beprövad metod.