För varje ny elev så skänker vi 400 kr till arbetet för flickors rätt till utbildning.
Gäller t o m 24/12.
Läs mer
Kom förberedd till hösttermin. Boka in någon av våra bästa studiecoacher redan nu - Boka här

Biologi 2 – läxhjälp

Läxhjälp i biologi! Få privatundervisning anpassad för dig. My Academy är ensamma om att endast anställa toppstudenter från universitet. Lär dig att planera & strukturera dina studier

Fri rådgivning

Bli bättre på biologi med vår läxhjälp

Biologi 2 bygger vidare på biologi 1 och påminner en hel del om den tidigare kursen. Dock är teorin i denna kurs mer detaljerad och djup. Celler är ett återkommande område som nu går in på djupet med teori om cellers livscykler, hur de kommunicerar och hur de hör ihop med processer som fotosyntes eller ämnesomsättning. Du kommer även få lära dig hur immunförsvar fungerar samt hur organen är uppbyggda. Denna kurs kan delas in i 3 områden, biologins karaktär, organismens funktion samt cell- och molekylärbiologi.

Innehåll

Det första områden, biologins karaktär, är ett experimentellt präglat område där du får arbeta med modeller, teorier och arbetsmetoder för fältstudier och laborationer. Modeller och teorier är något som approximerar verkligheten och utvecklats över tiden för att beskriva verkligheten mer korrekt. Teorier kan även ersättas helt med nya teorier som beskriver verkligheten med en annan synvinkel eller på ett annat systematiskt tankesätt. Verkligheten, exempelvis naturen, eller människokroppen, är dock ett otroligt komplext system som inte pricksäkert kan förklaras av teorier. Du kommer att få lära dig att planera och genomföra fältstudier samt laborationer och använda dig av teorier för att analysera och utvärdera ditt resultat och komma fram till slutsatser.

Till cell- och molekylärbiologi hör studerande av celler, hur celler utvecklas från ägg till färdigutvecklade celler, hur stamceller fungerar och celldelarnas funktioner. En central del i detta område är hur molekylärbiologi går hand i hand med evolutionen samt användningsområden av denna teori. I genomsnitt består människokroppen av ca 60 biljoner celler, där varje cell har en egen särskild uppgift. Cellen kan betraktas som nyckeln bakom livet, då det är cellen som bygger upp våra organ och våra sinnen. Cellen har förmågan att växa, dela sig och reagera på stimuli. Forskning inom detta område bidrar till framsteg inom möjligheten att påverka arvsanlag, till exempel kan växter genmodifieras för att klara av tuffare klimat.

Det tredje området, organismens funktion, omfattar fysiologin hos levande varelser. Du kommer exempelvis få lära dig hur hormonsystem samt nervsystem fungerar, hur de påverkar organismen, hur organsystem är uppbyggda och dess funktioner. Du kommer även få lära dig om mikroorganismer och hur de används inom sjukvård och medicin, hur smittspridning och infektioner går till, hur vaccin fungerar, vilken uppbyggnad virus har och hur de reproduceras. Läran om organismer står till grund för den moderna sjukvården och medicin. Vaccin är försvagade varianter av virus som triggar immunförsvaret att tillverka antikroppar för det specifika viruset utan att viruset orsakar skada/påverkan på kroppen, så att när kroppen infekteras av det riktiga viruset vet kroppen redan hur den ska tillverka antikroppar.

Vi finns i hela landet och erbjuder personlig läxhjälp i Malmö, Stockholm, Göteborg, Lund och Uppsala för att nämna några.

Få prisförslag

Förutsättningslöst och anpassat till er. Vi återkommer inom kort under kontorstid.

Något gick fel! Vänligen kontrollera de angivna fälten.
Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig inom kort.
Här är en introduktion av Biologi 1 och Biologi 2 som en av våra duktiga privatlärare skrivit:

Välj ett alternativ som passar er

Delad läxjälp My Academy

2 tim/lektion

Delad läxhjälp


 • Träffar er privata studiecoach från ledande universitet, i hemmet.
 • Klippkort eller kontinuerlig läxhjälp veckovis.
 • Delas med syskon/vän (en faktura per studiecoach)

fr. 210 kr / h elev


...

1,5 tim/lektion

Läxhjälp online


 • Träffa er privata studiecoach från ledande universitet, via vår egen onlineplattform.
 • Löpande läxhjälp veckovis, ingen bindningstid.
 • Möjlighet att spela in studietillfällen för repetition.

fr. 390 kr / h


...

2 tim/lektion

Läxhjälp plus


 • Träffa en av våra mest rutinerade studiecoacher i hemmet eller online.
 • Läxhjälp två gånger i veckan plus telefon/chatavstämning mellan lektionerna.
 • Egen Key Student Manager och månatlig avrapportering från coachen.

fr. 490 kr / h


My Academy erbjuder läxhjälp i bl.a. följande ämnen:
 • NO:

 • NO-ämnen Grundskolan,
 • Science 7-9
 • Allmän läxhjälp:

 • Allmän läxhjälp åk 1-6,
 • Allmän läxhjälp åk 7-9,
 • Samhällsorientering,
 • SO-ämnen Grundskolan,
 • SO-ämnen Gymnasiet,
 • Företagsekonomi,
 • Företagsekonomi Gymnasiet,
 • Programmering

Vill du veta mer om Läxhjälp?

Det går bra nu!

Biologihjälp från My Academy

Samtliga studiecoacher följer My Academys inlärningsmetod, My Academy-metoden™, framtagen av superpedagogen Thomas Holmqvist.

Metoden utgår från effektiv arbetsstruktur, tydliga uppsatta mål och kontinuerlig uppföljning och bygger på forskning kring hur man på bästa sätt skapar resultat vid inlärning.

My Academy-metoden, en pedagogisk beprövad metod.