Kom förberedd till hösttermin. Boka in någon av våra bästa studiecoacher redan nu - Boka här

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som kunder och studiecoacher brukar ha. Hittar du inte svaret på frågan du söker så ring oss på 0771-46 00 00. Du finner också svar på studierelaterade frågor om t ex läxhjälp matematik eller läxhjälp programmering. Om du undrar någon om läxhjälp mellanstadiet så kan du besöka vårt syskonföretag Studybuddy.

FAQ för kunder

Läxhjälp online är ett komplement till våra vanliga tjänster. Den fungerar som vanlig läxhjälp - den enda skillnaden är att elev och studiecoach interagerar genom ett onlineverktyg. Vi matchar dig som vanligt med den bäst lämpade studiecoachen och följer upp varje tillfälle med en lägesrapport. Ring oss på 0771-46 00 00 för mer information.

Varje elev är unik och har olika behov - baserat på inlärningssätt, kunskapsnivå, målsättning och vardagsrutiner.

Vår mest populära tjänst Veckovis är löpande och sträcker sig över 39 veckor, där studiecoach och elev möts en gång per vecka. Vi rekommenderar att sätta en tydlig plan med studiecoachen vid första tillfället för att skräddarsy ert schema. Av erfarenhet vet vi att en långsiktig relation ger bäst resultat, i allt från betyg till ökat självförtroende.

Vi erbjuder även flexibla upplägg för er som har andra behov. Kontakta oss på 0771-46 00 00 eller info@myacademy.se så hittar vi en lösning till er.

Vår nöjdhetsgaranti innebär att ni när som helst under pågående läxhjälpsperiod kan byta studiecoach om ni inte är nöjda. Med jämna mellanrum skickar vi även ut ett utvärderingsformulär gällande er studiecoach. Detta är för att säkerställa hög kvalitet, men även för att ge studiecoachen både positiv feedback samt en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Idag är 94 % av våra kunder nöjda enligt en undersökning gjord av Novus, och vi jobbar alltid mot att bli ännu bättre.

My Academys studiecoach kommer antingen hem till er eller träffas på en annan lämplig plats så som skolan eller ett bibliotek. Till varje tillfälle tar eleven med sig sina läxor eller annat material att arbeta med. Vid första tillfället går er studiecoach tillsammans med eleven igenom vårt specialframtagna analysverktyg – My Academys nulägesbedömning och utvecklingsplan. Utifrån den tar de tillsammans fram långsiktiga mål samt bestämmer hur de ska jobba inom ämneskunskap, studieteknik och motivation.

Inför varje tillfälle sätter studiecoach och eleven upp kortsiktiga mål som sedan följs upp i en rapport som ni får ta del av efter varje tillfälle. Rapporten kan du läsa direkt i din smartphone eller genom att logga in på vår interaktiva plattform My Whiteboard. På så sätt blir det lätt att följa resultaten!

Vi erbjuder läxhjälp i hela Sverige. Läxhjälp där studiecoachen kommer hem till er erbjuds främst i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Med vårt onlineverktyg är det möjligt att ha läxhjälpstillfällen var i Sverige ni än bor!

Här finns vi, se alla platser My Academy finns på.

Det går alldeles utmärkt att dela vår tjänst med andra (dock inte med onlinetjänsten). För att säkerställa det pedagogiska inlärandet och att varje elev ges tillräckligt med tid går det bra att vara upp till tre elever per tjänst. Hitta en klasskamrat, ett syskon eller vän att dela med!

Det innebär att kostnaden för tjänsten delas upp och en faktura skickas separat till varje familj för sin del av kostnaden. Kontakta oss på info@myacademy.se eller 0771-46 00 00 för mer information.

Gemensamt för alla våra studiecoacher är starka ämneskunskaper, förmåga att förmedla dem och ett stort engagemang för barn och ungdomar. Vi säkerställer profilerna genom en gedigen rekryteringsprocess, kontinuerlig uppföljning och tydlig arbetsstruktur via My Academy-metoden™.

  Så här väljer vi våra studiecoacher:
 • Vi söker främst studenter med ett genuint intresse för att lära ut.
 • Samtliga studiecoacher genomgår en telefonintervju följt av en personlig intervju inklusive ett pedagogiskt test. Syftet med testet är att säkerställa att de har förmåga att lära ut och starka ämneskunskaper.
 • Alla blivande studiecoacher blir bakgrundskontrollerade mot brottsregistret med prickfritt resultat.
 • Samtliga genomgår utbildning för att kunna jobba i enlighet med My Academy-metoden™.
 • Gemensamt för alla våra studiecoacher är starka ämneskunskaper, förmåga att förmedla dem och ett stort engagemang för barn och ungdomar. Vi säkerställer profilerna genom en gedigen rekryteringsprocess, kontinuerlig uppföljning och tydlig arbetsstruktur via My Academy-metoden™.

   Så här väljer vi våra studiecoacher:
  • Vi söker främst studenter med ett genuint intresse för att lära ut.
  • Samtliga studiecoacher genomgår en telefonintervju följt av en personlig intervju inklusive ett pedagogiskt test. Syftet med testet är att säkerställa att de har förmåga att lära ut och starka ämneskunskaper.
  • Alla blivande studiecoacher blir bakgrundskontrollerade mot brottsregistret med prickfritt resultat.
  • Samtliga genomgår utbildning för att kunna jobba i enlighet med My Academy-metoden™.

  Varje tillfälle utvärderas och rapporteras. Efteråt kan förälder, elev och studiecoach via nätet eller smartphone se hur eleven utvecklas, vad målbilden är och vad som finns kvar att jobba med.

  Med jämna mellanrum skickar vi även ut en utvärdering till våra kunder om deras studiecoach. Dessa hjälper våra studiecoacher att utvecklas.

  Utvärderingsperioden innebär att du som kund kan prova våra tjänster i 14 dagar och när som helst under perioden välja att avsluta. Med en löpande tjänst har ni då endast gjort ett åtagande till två läxhjälpstillfällen.

  Vi erbjuder läxhjälp i de flesta skolämnen, till exempel matematik, NO-ämnen som fysik och språk. Hör av er till oss om ni är intresserade av ett specifikt ämne. Det är även möjligt att få hjälp med ”allmän läxhjälp” till och med nionde klass. Då hjälper studiecoachen eleven generellt med läxläsningen där det behövs.

  För att kunna erbjuda verkligt kvalitativ och effektiv läxhjälp har vi tillsammans med experter i området tagit fram ett eget pedagogiskt upplägg. Detta utgår från forskning kring hur resultat bäst skapas vid inlärning.

  Metoden består av tre nyckelkomponenter: tydlig målsättning, effektiv arbetsstruktur och kontinuerlig uppföljning. Inför varje tillfälle sätts kortsiktiga mål inom ämneskunskap, studieteknik och motivation som sedan följs upp. Syftet är att skapa långsiktiga resultat och inte bara kortsiktig ämneskunskap. Alla studiecoacher genomgår vår introduktionsutbildning för att lära sig använda My Academy-metoden vid varje läxhjälpstillfälle. Läxläsningen utgår alltid ifrån de pedagogiska verktyg som vi förser studiecoachen med.

  Det är lätt att komma igång! Hör av dig till oss på 0771-46 00 00 eller info@myacademy.se.

  Vi lyssnar till era behov och önskemål och föreslår ett upplägg. Därefter påbörjas processen av att hitta en studiecoach som passar just era behov. När ni har accepterat studiecoachen kommer denne höra av sig för att bestämma tid och plats det första tillfället.

  Sedan är ni igång!

  Intresserad av fri rådgivning?

  Skicka in en intresseanmälan så återkommer en av våra rådgivare till dig.

  Fri rådgivning

  FAQ för Studiecoacher

  Du kommer vid tecknade av anställningsavtal få ge ditt medgivande till att vi genomför en bakgrundskontroll mot brottsregistret. Vi använder oss av en tredje part för utförande av kontrollen och inga uppgifter kommer att lagras.

  Du kommer arbeta med barn som går på gymnasiet eller i grundskolan.

  Gemensamt för alla är att de vill ha hjälp att nå bättre resultat i skolan. Förutom ämneskunskap hjälper du också till med t.ex. studieteknik och motivation. Vi utbildar dig innan du påbörjar ditt arbete!

  Enkelt! Fyll i ansökningsformuläret så kontaktar vi dig inom 2 arbetsdagar.

  Vanligast är att du arbetar hemma hos eleven. Vissa familjer kan välja att ha tillfällen i andra lokaler som till exempel på ett bibliotek eller universitet.

  Språk, matematik och naturämnen är de vanligaste ämnena som elever vill ha hjälp med. Men vi erbjuder våra kunder hjälp med de allra flesta ämnena i grundskolan och gymnasiet.

  För att slutföra din ansökan behöver du ladda upp ditt CV. Vi kommer också att vilja se dina gymnasiebetyg under rekryteringsprocessen.

  Nej tyvärr, vi anställer endast studenter från universitet eller högskola. Men hör av dig till våra branschkollega Studybuddy, där är alltid på jakt efter duktiga gymnasielever som kan hjälpa yngre elever.

  Ja. Du bestämmer själv vilka ämnen du vill hjälpa till med och i vilka geografiska områden du kan jobba. Detta gör du redan i ansökningsfasen men du kan självklart ändra både ämnen och områden när du är anställd.

  Det vanligaste är att du arbetar en längre tid med samma elev, oftast ett halvår, ett år eller längre. Det är därför viktigt att du vill arbeta hos oss minst en termin och att du genomför och avslutar de uppdrag som du åtar dig. I vissa fall arbetar du kortare perioder med din elev, vilket är vanligt i samband med till exempel nationella prov.

  Vi söker motiverade och engagerade studenter. Det är meriterande med pedagogisk erfarenhet, men det är ingen nödvändighet då vi utbildar dig i vår pedagogiska metod. Då våra elever är svensktalande måste du kunna kommunicera effektivt i tal och skrift på svenska. Du behöver också ha påbörjat eller avslutat din gymnasieutbildning samt ha fyllt 18 år.

  Vi erbjuder läxhjälp i de flesta skolämnen, till exempel matematik, NO-ämnen och språk. Hör av er till oss om ni är intresserade av ett specifikt ämne. Det är även möjligt att få hjälp med ”allmän läxhjälp” till och med nionde klass. Då hjälper studiecoachen eleven generellt med läxläsningen där det behövs.

  Jobbet är ett riktigt bra jobb för dig som studerar. Många företag ser studiecoacherfarenheten som en mycket stark merit. Du får inte bara ett vassare CV, utan även kontinuerlig personlig utveckling.

  Det är ett flexibelt jobb som är optimalt att ha vid sidan om studierna. Du lär dig även att förklara komplicerade saker på ett pedagogiskt sätt – något som är värdefullt i de flesta yrkesroller. Det allra bästa är att du får möjlighet att dela med dig av din kunskap, vara en del av elevernas utveckling och hjälpa unga människor att nå sin fulla potential!

  När du har skickat in din ansökan och vi har kontaktat dig för en kortare avstämning är nästa steg en personlig intervju hos oss. Efter intervjun följer en introduktionsutbildning där du får verktyg att använda dig av i läxhjälpen, till exempel vårt pedagogiska upplägg My Academy-metoden™. Därefter genomför vi en bakgrundskontroll mot brottsregistret och du får skriva på ett anställningsavtal. Nu är du anställd som studiecoach hos oss och kan börja ta uppdrag!

  Det bestämmer du själv! De flesta studiecoacherna jobbar 4-8 h/vecka. 4 timmar är minimum men utöver det är det du som sätter gränsen för hur många timmar du vill jobba.

  Vill du bli Studiecoach?

  Läs mer om hur det är att vara Studiecoach hos oss och ansök redan idag!

  Bli studiecoach