Läxhjälp med studiecoach

Välj studiecoach

Kvalitativ läxhjälp med Studiecoacher från ledande universitet

Anlita en studiecoach för läxhjälp och höj betygen! Välj själv bland våra noggrant utvalda studiecoacher eller låt våra experter hitta rätt person baserat på dina behov. Samtliga studiecoacher går på toppuniversitet, har genomgått en omfattande anställningsprocess och är utbildade i den pedagogiskt erkända My Academy Metoden för läxhjälp.

Filter by Ämnen
Filter by Egenskaper

Vilken studiehjälp söker du?

Högstadiet

Fokus på studiemotivation, struktur och elevens utveckling. Vi erbjuder både allmän- samt ämnesspecifik läxhjälp för högstadieelever.

Läs mer

Gymnasiet

Handplockad studiecoach som hjälper dig att höja betygen och få motivation. Vi har hjälpt många gymnasieelever att komma in på sin drömutbildning – bli en av dem!

Läs mer

Universitet

Privatundervisning för dig som läser avancerade studier vid universitet. Populärt är exempelvis hjälp under tekniskt basår eller programmering.

Läs mer

laxhjalp-fysik

Populära ämnen inom läxhjälp

Osäker på om vi har ämnet du söker läxhjälp inom? Inga problem! Här nedanför hittar du en del av vårt utbud av ämnen som vi erbjuder privat läxhjälp inom. Det går förstås även bra att ta hjälp i flera ämnen.

MattehjälpLäxhjälp BiologiLäxhjälp FysikLäxhjälp KemiLäxhjälp EngelskaLäxhjälp SpanskaLäxhjälp programmeringLäxhjälp Tekniskt basår.

laxhjalp-goteborg

Vi har studiecoacher runtom i Sverige

My Academy erbjuder privat läxhjälp i hela Sverige men är som störst i universitetsstäderna StockholmGöteborgMalmöLundUppsalaHelsingborg och Linköping. Eftersom vi till skillnad från våra branschkollegor endast har studiecoacher från universitet så har vi fått göra avkall på läxhjälp i hemmet i städer som saknar högskola eller universitet. Men vi erbjuder dock privat läxhjälp online för studenter i hela landet – tjänsten som vuxit mest under de senaste åren! Läxhjälp online innebär att man träffar sin privata studiecoach i vår läxhjälpsportal, ungefär som Skype eller Teams, fast anpassad för läxhjälp.

Så funkar det

1. Utvärdera behov

Vi börjar med ett samtal för att tydligt förstå vilka behov ni har och hur er målbild ser ut.

2. Personlig matchning

Vi väljer ut den studiecoach som passar eleven bäst utifrån ämneskunskap, mål och behov.

3. Läxhjälpen är igång!

Tillsammans med eleven sätter vi upp olika delmål som ska bereda vägen till det övergripande studiemålet under läxhjälpen.

4. Utvärdering & uppföljning

Våra professionella studiecoacher skickar en utvärdering efter varje tillfälle.

My Academys läxhjälp – för studenter som vill bli bättre

Vi hjälper elever i både grundskolan och gymnasiet med studiecoachning. Vanligast är att man anlitar My Academy när man som elev börjat få betyg. Till hjälp har man en toppstudent från något av Sveriges ledande universitet, som KTH, Chalmers eller Handelshögskolan. Vår professionella läxhjälp bygger på den pedagogiskt beprövade My Academy-metoden och ger bevisad effekt på studierna – nio av tio elever höjer sina betyg redan första terminen.

Studiehjälp som gör mer än att höja betygen

En studiecoach från My Academy är mer än en läxhjälpare. Det är en förebild och mentor som ger sin fulla uppmärksamhet och som kan bana vägen för att studenten får bättre självförtroende, förbättrad studieteknik och någon att se upp till – vilket kan öka såväl betygen som studentens självförtroende. Att ha en studiecoach brukar också ha en positiv inverkan på elevens motivation. Dels genom själva pedagogiken som bygger på delmål och långsiktiga mål. Men även genom att ha en extern person utanför familjen som pushar och inspirerar eleven.

Flexibel hjälp med läxorna – på dina villkor

Varje elev är unik och alla har olika behov. Därför är det viktigt med flexibel läxhjälp. Hos oss kan ni själva välja om ni vill ha läxhjälp i hemmet, på något bibliotek eller online. Man kan också välja om man vill träffa sin studiecoach regelbundet under terminen eller om man vill ha mer sporadisk läxhjälp, inför till exempel ett prov. Det går också bra att dela på läxhjälpen med en vän eller ett syskon utan extra kostnad. Möjligheterna är många.

Rapportering till dig som förälder

Du som förälder får en skriftlig rapport på mejl från er studiecoach efter varje studietillfälle. Utöver att beskriva vad de jobbat med så får du en bild av ditt barns förberedelser, koncentration och motivation. Här framkommer det också hur många timmar studiecoachen och eleven har träffats. Under första studietillfället kommer även studiecoachen göra en omfattande nulägesanalys av elevens befintliga nivå och målsättningar. Den kommer även följas upp efter sista tillfället och skickas till dig som förälder. På så sätt kommer ni att kunna se ert barns utvecklingskurva.

Bli en av våra nöjda kunder

My Academy har sedan år 2005 hjälpt över 15 000 elever att få bättre studieresultat. Och vi är väldigt stolta över att 94 procent är nöjda eller väldigt nöjda med sin studiehjälp enligt ett externt undersökningsföretag. Gå gärna in och läs våra kunders fina omdömen på Google och Trustpilot. Eller gör en intresseanmälan direkt så kommer någon av våra studieexperter kontakta er och förklara hur vi kan hjälpa just er.

läxorna

”Studiecoachen har bidragit med ovärderlig hjälp att styra upp läxrutiner och studieteknik. Vår studiecoach bidrog inte bara med stöd i studerandet i form av peppning och instruerande i studieteknik. Hon kunde också erbjuda lite allmän livscoachning och att bara vara en bra förebild för våra studietrötta ungdomar. Hon blev som en ung vuxenkompis som kunde möta och resonera med barnen i alla typer av frågor.”

/ Förälder

gymnasieprogram

”Tack för utomordentlig och snabbt arrangerat hjälp/fysik 2 för sonen som omgående fick en bra studiecoach från KTH. Efter endast några veckors intensiva studier har samarbetet resulterat i erhållen behörighet med väl godkänt i alla ämnesavsnitt. Allt efter vår överenskommelse och med hänsyn till sonens individuella behov. Detta är värt en eloge inte minst med tanke på vårt korta varsel och visat effektivitet från My Academy.”

/ Förälder

Pris för läxhjälpen

Priserna för läxhjälp varierar beroende på hur mycket hjälp man vill ha. My Academy har mycket konkurrenskraftiga priser och erbjuder i princip samma timpriser som konkurrenterna, trots att vi enbart har studiecoacher från ledande universitet. Priset börjar fr 390 kr/h.

Välkommen till My Academys studieblogg! Här fördjupar vi oss inom intressanta ämnen som rör läxhjälp. Ta del av tips och insikter direkt från våra egna studiecoacher, kundberättelser och mycket mer.

Vanliga frågor

FAQ Läxhjälp

 • Hur kommer jag igång med läxhjälp?

  Det är lätt att komma igång! Hör av dig till oss på 0771-46 00 00 eller info@myacademy.se.

  Vi lyssnar till era behov och önskemål och föreslår ett upplägg. Därefter påbörjas processen av att hitta en studiecoach som passar just era behov. När ni har accepterat studiecoachen kommer privatläraren höra av sig för att bestämma tid och plats det första tillfället.

  Sedan är ni igång!

 • Vad är My Academy-metoden™?

  För att kunna erbjuda verkligt kvalitativ och effektiv läxhjälp har vi tillsammans med experter i området tagit fram ett eget pedagogiskt upplägg. Detta utgår från forskning kring hur resultat bäst skapas vid inlärning.

  Metoden består av tre nyckelkomponenter:

  1. Tydlig målsättning
  2. Effektiv arbetsstruktur
  3. Kontinuerlig uppföljning

  Inför varje tillfälle sätts kortsiktiga mål inom ämneskunskap, studieteknik och motivation som sedan följs upp. Syftet är att skapa långsiktiga resultat och inte bara kortsiktig ämneskunskap. Alla studiecoacher genomgår vår introduktionsutbildning för att lära sig använda My Academy-metoden vid varje läxhjälpstillfälle. Läxläsningen utgår alltid ifrån de pedagogiska verktyg som vi förser studiecoachen med. Läs mer om vår pedagogik och hur vi hjälper till med läxor här.

 • Inom vilka ämnen kan man få läxhjälp?

  Vi erbjuder läxhjälp i de flesta skolämnen, till exempel matematik, NO-ämnen som fysik och språk. Här har vi samlat några av de populäraste ämnena för läxhjälp. Det är även möjligt att få hjälp med ”allmän läxhjälp” till och med nionde klass. Då hjälper studiecoachen eleven generellt med läxläsningen där det behövs.

 • Hur arbetar My Academy med uppföljning?

  Varje tillfälle utvärderas och rapporteras. Efteråt kan förälder, elev och studiecoach via nätet se hur eleven utvecklas, vad målbilden är och vad som finns kvar att jobba med.

  Med jämna mellanrum skickar vi även ut en utvärdering till våra kunder om deras studiecoach. Dessa hjälper våra studiecoacher att utvecklas.

 • Hur kvalitetssäkrar My Academy sina studiecoacher?

  Gemensamt för alla våra studiecoacher är starka ämneskunskaper, förmåga att förmedla dem och ett stort engagemang för barn och ungdomar. Vi säkerställer profilerna genom en gedigen rekryteringsprocess, kontinuerlig uppföljning och tydlig arbetsstruktur via My Academy-metoden™.

  Så här väljer vi våra studiecoacher:

  • Vi söker främst studenter med ett genuint intresse för att lära ut.
  • Samtliga studiecoacher genomgår en telefonintervju följt av en personlig intervju inklusive ett pedagogiskt test. Syftet med testet är att säkerställa att de har förmåga att lära ut och starka ämneskunskaper.
  • Alla blivande studiecoacher blir bakgrundskontrollerade mot brottsregistret med prickfritt resultat.
  • Samtliga genomgår utbildning för att kunna jobba i enlighet med My Academy-metoden™.
 • Kan jag dela läxhjälp med andra?

  Det går alldeles utmärkt att dela vår tjänst med andra (dock inte med onlinetjänsten). För att säkerställa det pedagogiska inlärandet och att varje elev ges tillräckligt med tid går det bra att vara upp till tre elever per tjänst. Hitta en klasskamrat, ett syskon eller vän att dela med!

  Det innebär att kostnaden för tjänsten delas upp och en faktura skickas separat till varje familj för sin del av kostnaden. Kontakta oss på info@myacademy.se eller 0771-46 00 00 för mer information.

 • Var erbjuder ni läxhjälp?

  Vi erbjuder läxhjälp i hela Sverige. Läxhjälp där studiecoachen kommer hem till er erbjuds främst i StockholmGöteborgMalmö och Uppsala. Med vårt onlineverktyg är det möjligt att ha läxhjälpstillfällen var i Sverige ni än bor!

  Här finns vi, se alla platser My Academy finns på.

 • Hur går ett läxhjälpstillfälle till?

  My Academys studiecoach kommer antingen hem till er eller träffas på en annan lämplig plats så som skolan eller ett bibliotek. Till varje tillfälle tar eleven med sig sina läxor eller annat material att arbeta med. Vid första tillfället går er studiecoach tillsammans med eleven igenom vårt specialframtagna analysverktyg – My Academys nulägesbedömning och utvecklingsplan. Utifrån den tar de tillsammans fram långsiktiga mål samt bestämmer hur de ska jobba inom ämneskunskap, studieteknik och motivation.

  Inför varje tillfälle sätter studiecoach och eleven upp kortsiktiga mål som sedan följs upp i en rapport som ni får ta del av efter varje tillfälle. Rapporten kan du läsa direkt i din smartphone eller genom att logga in på vår interaktiva plattform My Whiteboard. På så sätt blir det lätt att följa resultaten!

 • Vad innebär nöjdhetsgarantin?

  Vår nöjdhetsgaranti innebär att ni när som helst under pågående läxhjälpsperiod kan byta studiecoach om ni inte är nöjda. Med jämna mellanrum skickar vi även ut ett utvärderingsformulär gällande er studiecoach. Detta är för att säkerställa hög kvalitet, men även för att ge studiecoachen både positiv feedback samt en möjlighet att utvecklas och förbättras.

  Idag är 94 % av våra kunder nöjda enligt en undersökning gjord av Novus, och vi jobbar alltid mot att bli ännu bättre.

 • Vilken tjänst ska jag ha?

  Varje elev är unik och har olika behov – baserat på inlärningssätt, kunskapsnivå, målsättning och vardagsrutiner.

  Vår mest populära tjänst är kontinuerlig läxhjälp där studiecoach och elev möts en gång per vecka. Vi rekommenderar att sätta en tydlig plan med studiecoachen vid första tillfället för att skräddarsy ert schema. Av erfarenhet vet vi att en långsiktig relation ger bäst resultat, i allt från betyg till ökat självförtroende.

  Vi erbjuder även flexibla upplägg för er som har andra behov. Kontakta oss på 0771-46 00 00 eller info@myacademy.se så hittar vi en lösning till er.

 • Vad innebär läxhjälp online?

  Läxhjälp online är ett komplement till våra vanliga tjänster. Den fungerar som vanlig läxhjälp – den enda skillnaden är att elev och studiecoach interagerar genom ett onlineverktyg. Vi matchar dig som vanligt med den bäst lämpade studiecoachen och följer upp varje tillfälle med en lägesrapport. Ring oss på 0771-46 00 00 för mer information.

My Academys läxhjälp

 • 94% Kundnöjdhet
 • 9 av 10 höjer betygen
 • +15 000 kunder
 • Alla ämnen/åldrar

Intresseanmälan

En av våra client managers ringer upp och hjälper er med er frågor

  Kom igång med läxhjälpen!

  Intresseanmälan