Läxhjälp med studiecoach

Inför nationella provet – så hjälper du ditt barn.

Inför nationella provet – så hjälper du ditt barn.
25/02/2022 anders
nationella

Nationella prov är för många elever de svåraste momenten på terminen och framförallt proven i matematik kan kräva ganska rejäla förberedelser. I denna artikel guidar vi hur du som förälder kan hjälpa ditt barn att förbereda sig på bästa sätt inför nationella provet. Det handlar både om konkreta tips om provet, men också vad som är viktigt att tänka på när man pluggar för att det man lär sig ska fastna.


Börja plugga i tid inför nationella

De nationella proven är framtagna för att testa elevernas kunskaper på hela kursen. Så det kan kännas överväldigande! Börja i god tid för att minska stressen inför provet.


Identifiera vilka moment som är svåra

Vilka delar av mattkursen är svårast? När ni vet det, är det enklare att planera studierna. I My Academys läxhjälp intensivkurs ingår det ett diagnostiskt test som tydligt visar på styrkor och svagheter hos eleven inför provet, som sedan studiecoachen fokuserar på. Läs mer här.


Repetera, repetera, repetera

Uppmuntra ditt barn att repetera i god tid innan provet. Repetitioner gör att informationen memoreras bättre och att kunskaperna finns där på provdagen.


Gå igenom alla sammanfattningar

Efter varje kapitel i matteboken brukar det finnas en sammanfattning. Här är det perfekt att börja repetitionen! Sammanfattningarna visar tydligt på vad ditt barn behöver kunna inför provet. Här kan ni snabbt hitta vilka delar som känns svårare.


Ta hjälp av gamla nationella prov

Slipp mystiken kring provet – gå in på Skolverket och ladda hem gamla nationella prov. Det är den perfekta sista förberedelsen inför provet! Proven är kompletta med facit och lösningsexempel. Genom att göra gamla prov så får ditt barn en känsla för hur de är uppbyggda, vilka typer av frågor som kommer på provet och hur de löses på bäst sätt.


Lugn dagen innan nationella

Undvik morgonstress. Packa väskan (vattenflaska, penna, sudd, linjal, formelsamling etc) och se till att ditt barn lägger sig i tid. Undvik sista-minuten-plugget, det hjälper sällan.


Ta hjälp av en handplockad studiecoach

Vi har flera studiecoacher som är redo att inspirera och förklara när det känns svår. Läs mer om våra flexibla upplägg för läxhjälp här, eller ring oss på 0771-46 00 00.

Stort lycka till på provet!

Kom igång med läxhjälpen!

Intresseanmälan