Läxhjälp med studiecoach

Studiecoach - Sveriges mest flexibla studentjobb!

laxhjalp-fysik

Är du student och vill ha extrajobb vid sidan om dina studier? Vi söker dig som vill göra skillnad i andra människors liv och i samhället genom ett flexibelt studentjobb som går utmärkt att kombinera med studier.

Varför bli studiecoach?

elever vill ha hjälp
med matte

Mer om Mattehjälp

av eleverna höjer
sitt studieresultat

Mer om vår läxhjälp

Är studiecoachens timlön,
högst i branschen!

Bli studiecoach

varar ett vanligt
läxhjälpstillfälle

Hitta studiecoach

Universitetsstudenternas självklara val av studentjobb

 • Tjäna 130 – 180 kr/h (högst i branschen!)
 • Var med och gör skillnad i samhället
 • Värdefull merit på ditt CV
 • Flexibla arbetstider

För att få ett studentjobb som studiecoach hos oss behöver du:

 • Studera vid högskola eller universitet
 • Vilja jobba minst 4h / vecka
 • Kunna kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift

Ansök nu:  Röster om studentjobbet:

  Vad får man för lön på My Academy?

  Som studiecoach på My Academy har du branschens bäst lön! Ingångslönen är i 130 kr/h och grundlönen höjs desto fler timmar du har undervisat, upp till 160 kr/h. Utöver din lön kan du även få 25 kr/h i reseersättning. Du kan således tjäna upp till 185 kr/h på My Academy, det är riktigt schysst för ett studentjobb! Jobbet som studiecoach är inte bara välbetalt, det är också extremt givande att hjälpa unga med läxorna och höja deras självkänsla. Dessutom arrangerar vi ofta roliga event för dig som anställd!

  Mer om studentjobbet

  I samband med ett studentjobb som studiecoach hos oss erbjuder vi dig stor flexibilitet och möjlighet att utvecklas inom bland annat ledarskap, problemlösning, pedagogik och andra färdigheter som efterfrågas av arbetsgivare idag. När det senare blir dags för dig att söka dig vidare efter din utbildning ställer vi gärna upp som referens, eftersom vår ambition är att My Academys studentjobb som studiecoach ska vara en språngbräda för din framtida karriär.

   

  Vad mer får jag som Studiecoach?

  Meriterande på CV:t

  My Academys extrajobb som studiecoach är en språngbräda för din framtida karriär. Att ha erfarenhet av arbetet som studiecoach är en bra merit på ditt CV, eftersom arbetet ger kunskap inom allt från ledarskap till pedagogik

  Feedback & återkoppling

  Vi är måna om att du ska utvecklas och känna glädje i ditt extrajobb som studiecoach. Därför får du regelbunden, strukturerad feedback från familjerna du jobbar hos, för att du ska kunna nå din fulla potential i rollen som studiecoach!

  Support & hjälpmedel

  Som anställd studiecoach hos oss kan du alltid kontakta vårt kontor om du behöver pedagogiskt stöd eller annan support.

  laxhjalp-engelska

  Nu hyr vi även ut våra studiecoacher till näringslivet.

  Du känner säkert till att vi anställer de bästa studenterna från de bästa universiteten som hjälper ungdomar höja betygen via läxhjälp. Men visste du att vi hjälper företag och organisationer på konsultbasis?

  Vanliga frågor och svar om My Academys studentjobb

  FAQ Studiecoach

  • Hur många timmar i veckan arbetar en studiecoach?

   Det bestämmer du själv! De flesta studiecoacherna jobbar 4-8 h/vecka. 4 timmar är minimum men utöver det är det du som sätter gränsen för hur många timmar du vill jobba.

  • Hur ser rekryteringsprocessen ut?

   När du har skickat in din ansökan och vi har kontaktat dig för en kortare avstämning är nästa steg en personlig intervju hos oss. Efter intervjun följer en introduktionsutbildning där du får verktyg att använda dig av i läxhjälpen, till exempel vårt pedagogiska upplägg My Academy-metoden™. Därefter genomför vi en bakgrundskontroll mot brottsregistret och du får skriva på ett anställningsavtal. Nu är du anställd som studiecoach hos oss och kan börja ta uppdrag!

  • Vad är det bästa med studentjobbet som studiecoach?

   Jobbet är ett riktigt bra jobb för dig som studerar. Många företag ser erfarenheten som studiecoach som en mycket stark merit. Du får inte bara ett vassare CV, utan även kontinuerlig personlig utveckling.

   Det är ett flexibelt jobb som är optimalt att ha vid sidan om studierna. Du lär dig även att förklara komplicerade saker på ett pedagogiskt sätt – något som är värdefullt i de flesta yrkesroller. Det allra bästa är att du får möjlighet att dela med dig av din kunskap, vara en del av elevernas utveckling och hjälpa unga människor att nå sin fulla potential!

  • Vad behöver jag kunna för att bli studiecoach?

   Vi söker motiverade och engagerade studenter. Det är meriterande med pedagogisk erfarenhet, men det är ingen nödvändighet då vi utbildar dig i vår pedagogiska metod. Då våra elever är svensktalande måste du kunna kommunicera effektivt i tal och skrift på svenska. Du behöver också ha påbörjat eller avslutat din gymnasieutbildning samt ha fyllt 18 år.

  • Hur länge arbetar jag med samma elev?

   Det vanligaste är att du arbetar en längre tid med samma elev, oftast ett halvår, ett år eller längre. Det är därför viktigt att du vill arbeta hos oss minst en termin och att du genomför och avslutar de uppdrag som du åtar dig. I vissa fall arbetar du kortare perioder med din elev, vilket är vanligt i samband med till exempel nationella prov.

  • Kan jag bestämma själv i vilka geografiska områden jag vill arbeta och med vilka ämnen?

   Ja. Du bestämmer själv vilka ämnen du vill hjälpa till med och i vilka geografiska områden du kan jobba. Detta gör du redan i ansökningsfasen men du kan självklart ändra både ämnen och områden när du är anställd.

  • Jag går i gymnasiet och vill arbeta som studiecoach, är det möjligt?

   Nej tyvärr, vi anställer endast studenter från universitet eller högskola. Men hör av dig till våra branschkollega Studybuddy, där är alltid på jakt efter duktiga gymnasielever som kan hjälpa yngre elever.

  • Vilka dokument behöver jag ladda upp för att kunna lämna in en ansökan?

   För att slutföra din ansökan behöver du ladda upp ditt CV. Vi kommer också att vilja se dina gymnasiebetyg under rekryteringsprocessen.

  • Vilka ämnen kan jag hjälpa till med?

   Många av våra kunder söker sig till My Academy för mattehjälp eller läxhjälp inom naturkunskap. Men vi erbjuder även hjälp med läxor i de allra flesta ämnena i grundskolan och gymnasiet.

  • Var sker läxhjälpen?

   Vanligast är att du arbetar hemma hos eleven. Vissa familjer kan välja att ha tillfällen i andra lokaler som till exempel på ett bibliotek eller universitet. För dig som vill finns det även möjlighet att arbeta med vår tjänst läxhjälp online.

  • Hur söker jag jobbet som studiecoach?

   Enkelt! Fyll i ansökningsformuläret på vår sida för studentjobb så kontaktar vi dig inom kort.

  • Vilka barn/ungdomar kommer jag hjälpa?

   Du kommer arbeta med barn som går på gymnasiet eller i grundskolan.

   Gemensamt för alla är att de vill ha hjälp att nå bättre resultat i skolan. Förutom ämneskunskap hjälper du också till med t.ex. studieteknik och motivation. Vi utbildar dig innan du påbörjar ditt arbete!

  • Hur genomför ni bakgrundskontroller mot brottsregistret?

   Du kommer vid tecknade av anställningsavtal få ge ditt medgivande till att vi genomför en bakgrundskontroll mot brottsregistret. Vi använder oss av en tredje part för utförande av kontrollen och inga uppgifter kommer att lagras.

  [contact-form-7 id="3054" title="Intresseanmälan short"]
  <div role="form" class="wpcf7" id="wpcf7-f3054-o2" lang="sv-SE" dir="ltr"> <div class="screen-reader-response"><p role="status" aria-live="polite" aria-atomic="true"></p> <ul></ul></div> <form action="/studiecoach-studentjobb/#wpcf7-f3054-o2" method="post" class="wpcf7-form init" novalidate="novalidate" data-status="init"> <div style="display: none;"> <input type="hidden" name="_wpcf7" value="3054" /> <input type="hidden" name="_wpcf7_version" value="5.6.4" /> <input type="hidden" name="_wpcf7_locale" value="sv_SE" /> <input type="hidden" name="_wpcf7_unit_tag" value="wpcf7-f3054-o2" /> <input type="hidden" name="_wpcf7_container_post" value="0" /> <input type="hidden" name="_wpcf7_posted_data_hash" value="" /> <input type="hidden" name="_wpcf7_recaptcha_response" value="" /> </div> <p><label> Telefonnummer *<br /> <span class="wpcf7-form-control-wrap" data-name="your-phone"><input type="text" name="your-phone" value="" size="40" class="wpcf7-form-control wpcf7-text wpcf7-validates-as-required" aria-required="true" aria-invalid="false" /></span> </label></p> <p><span class="wpcf7-form-control-wrap" data-name="acceptance-241"><span class="wpcf7-form-control wpcf7-acceptance optional"><span class="wpcf7-list-item"><label><input type="checkbox" name="acceptance-241" value="1" aria-invalid="false" /><span class="wpcf7-list-item-label">Jag accepterar att denna webbplats lagrar den information jag skickar in enligt <a href="/integritetspolicy/" target="_blank">integritetspolicyn</a>.</span></label></span></span></span></p> <p><input type="submit" value="Skicka" class="wpcf7-form-control has-spinner wpcf7-submit" /></p> <div class="wpcf7-response-output" aria-hidden="true"></div></form></div>