För varje ny elev så skänker vi 400 kr till arbetet för flickors rätt till utbildning.
Gäller t o m 24/12.
Läs mer
Kom förberedd till hösttermin. Boka in någon av våra bästa studiecoacher redan nu - Boka här
Hitta själv den studiecoach ni söker
Hitta studiecoach för läxhjälp online
Låt oss hitta en studiecoach åt dig, klicka här

Kvalitativ läxhjälp med Studiecoacher från ledande universitet

Anlita en studiecoach för läxhjälp och höj betygen! Välj själv bland våra noggrant utvalda studiecoacher eller låt våra experter hitta rätt person baserat på dina behov. Samtliga studiecoacher går på toppuniversitet, har genomgått en omfattande anställningsprocess och är utbildade i den pedagogiskt erkända My Academy Metoden för läxhjälp.

 • Spirydon

  Elektroteknik-UU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 17 ämnen till.

 • Rasmus

  Hållbar utveckling- UU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 23 ämnen till.

 • Isak

  Civilingenjörsstudent på UU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 22 ämnen till.

 • My

  Fysik & Astronomi - UU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 11 ämnen till.

 • Lova

  Politices kandidatprogram - UU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 22 ämnen till.

 • Yona

  Juristprogrammet - Uppsala Universitet

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 19 ämnen till.

 • Tanya

  Biomedicin - UU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 26 ämnen till.

 • Erik

  Juridik- UU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 18 ämnen till.

 • Nike

  Veterinärprogrammet SLU

  Hjälper dig med: Gymnasiet - Matte 1.
  Undervisar i 21 ämnen till.

Populära ämnen inom läxhjälp

Osäker på om vi har ämnet du söker läxhjälp inom? Inga problem! Här nedanför hittar du en del av vårt utbud av ämnen som vi erbjuder privat läxhjälp inom. Det går förstås även bra att ta hjälp i flera ämnen.

Mattehjälp, Läxhjälp Biologi, Läxhjälp Fysik, Läxhjälp Kemi, Läxhjälp Engelska, Läxhjälp Spanska, Läxhjälp programmering, Läxhjälp Tekniskt basår.

Vi har studiecoacher runtom i Sverige

My Academy erbjuder privat läxhjälp i hela Sverige men är som störst i universitetsstäderna Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Uppsala, Helsingborg och Linköping. Eftersom vi till skillnad från våra branschkollegor endast har studiecoacher från universitet så har vi fått göra avkall på läxhjälp i hemmet i städer som saknar högskola eller universitet. Men vi erbjuder dock privat läxhjälp online för studenter i hela landet – tjänsten som vuxit mest under de senaste åren! Läxhjälp online innebär att man träffar sin privata studiecoach i vår läxhjälpsportal, ungefär som Skype eller Teams, fast anpassad för läxhjälp.

Så fungerar vår läxhjälp

1. Utvärdera behov

Vi börjar med ett samtal för att tydligt förstå vilka behov ni har och hur er målbild ser ut.

2. Personlig matchning

Vi väljer ut den studiecoach som passar eleven bäst utifrån ämneskunskap, mål och behov.

3. Läxhjälpen är igång!

Tillsammans med eleven sätter vi upp olika delmål som ska bereda vägen till det övergripande studiemålet.

4. Utvärdering & uppföljning

Våra professionella studiecoacher skickar en utvärdering efter varje tillfälle.

My Academys läxhjälp - för studenter som vill bli bättre

Vi hjälper elever i både grundskolan och gymnasiet med läxhjälp. Vanligast är att man anlitar My Academy när man som elev börjat få betyg. Till hjälp har man en toppstudent från något av Sveriges ledande universitet, som KTH, Chalmers eller Handelshögskolan. Vår professionella läxhjälp bygger på den pedagogiskt beprövade My Academy-metoden och ger bevisad effekt på studierna – nio av tio elever höjer sina betyg redan första terminen.

Studiehjälp som gör mer än att höja betygen

En studiecoach från My Academy är mer än en läxhjälpare. Det är en förebild och mentor som ger sin fulla uppmärksamhet och som kan bana vägen för att studenten får bättre självförtroende, förbättrad studieteknik och någon att se upp till – vilket kan öka såväl betygen som studentens självförtroende. Att ha en studiecoach brukar också ha en positiv inverkan på elevens motivation. Dels genom själva pedagogiken som bygger på delmål och långsiktiga mål. Men även genom att ha en extern person utanför familjen som pushar och inspirerar eleven.

Flexibel hjälp med läxorna - på dina villkor

Varje elev är unik och alla har olika behov. Därför är det viktigt med flexibel läxhjälp. Hos oss kan ni själva välja om ni vill ha läxhjälp i hemmet, på något bibliotek eller online. Man kan också välja om man vill träffa sin studiecoach regelbundet under terminen eller om man vill ha mer sporadisk läxhjälp, inför till exempel ett prov. Det går också bra att dela på läxhjälpen med en vän eller ett syskon utan extra kostnad. Möjligheterna är många.

Rapportering till dig som förälder

Du som förälder får en skriftlig rapport på mejl från er studiecoach efter varje studietillfälle. Utöver att beskriva vad de jobbat med så får du en bild av ditt barns förberedelser, koncentration och motivation. Här framkommer det också hur många timmar studiecoachen och eleven har träffats. Under första studietillfället kommer även studiecoachen göra en omfattande nulägesanalys av elevens befintliga nivå och målsättningar. Den kommer även följas upp efter sista tillfället och skickas till dig som förälder. På så sätt kommer ni att kunna se ert barns utvecklingskurva.

Bli en av våra nöjda kunder

My Academy har sedan år 2005 hjälpt över 15 000 elever att få bättre studieresultat. Och vi är väldigt stolta över att 94 procent är nöjda eller väldigt nöjda med sin läxhjälp enligt ett externt undersökningsföretag. Gå gärna in och läs våra kunders fina omdömen på Trustpilot. Eller gör en intresseanmälan direkt så kommer någon av våra experter kontakta er och förklara hur vi kan hjälpa just er.

”Studiecoachen har bidragit med ovärderlig hjälp att styra upp läxrutiner och studieteknik. Vår studiecoach bidrog inte bara med stöd i studerandet i form av peppning och instruerande i studieteknik. Hon kunde också erbjuda lite allmän livscoachning och att bara vara en bra förebild för våra studietrötta ungdomar. Hon blev som en ung vuxenkompis som kunde möta och resonera med barnen i alla typer av frågor.” / Förälder
”Tack för utomordentlig och snabbt arrangerat hjälp/fysik 2 för sonen som omgående fick en bra studiecoach från KTH. Efter endast några veckors intensiva studier har samarbetet resulterat i erhållen behörighet med väl godkänt i alla ämnesavsnitt. Allt efter vår överenskommelse och med hänsyn till sonens individuella behov. Detta är värt en eloge inte minst med tanke på vårt korta varsel och visat effektivitet från My Academy.” / Förälder

Pris för läxhjälp

Priserna för läxhjälp varierar beroende på hur mycket hjälp man vill ha. Ni kan läsa mer om våra priser och upplägg här. My Academy har mycket konkurrenskraftiga priser och erbjuder i princip samma timpriser som konkurrenterna, trots att vi enbart har studiecoacher från ledande universitet.

Vanliga frågor och svar

Det gör du bäst via vår jobbportal. Notera att du måste vara student på något universitet för att kunna jobba på My Academy. Det är också viktigt att du är duktig på att förklara och är duktig på de ämnen som du önskar att hjälpa till med.
Vi kan absolut hjälpa er. Börja med att göra intresseanmälan så blir ni inom kort kontaktad av någon av våra experter. Ni kan även läsa mer på vårt systerföretag Studybuddys hemsida som har en juniortjänst som riktar sig mot elever på låg- och mellanstadiet. Då är det oftast yngre studiecoacher som studerar på gymnasiet som hjälper till. Till skillnad från oss på My Academy som enbart har studiecoacher från något av Sveriges ledande universitet, till exempel KTH, Chalmers, Stockholms Universitet och Handelshögskolan.
Vi utgår från den pedagogiskt beprövade My Academy-metoden. Den har tagits fram i nära samarbete med flertalet erfarna pedagoger. I korthet kan man säga att den utgår från att hitta en struktur kring sina studier och sätta genomarbetade delmål och långsiktiga mål. Du kan höra mer om My Academy-metoden här.
Ja och Nej. Ni kommer själva överens med studiecoachen om vilka tider som ni ska träffas. Vanligast är att elev och studiecoach träffas under eftermiddag och kväll samt på helger. Under skolloven så brukar vi inte ha någon läxhjälp. Ibland måste man som elev få chans att ladda batterierna.
Om du hör av dig som förälder så är det bra att prata med ditt barn innan ni anlitar en studiecoach. Läxhjälpen får bäst verkningsgrad om eleven tidigt involveras i planerna. Vi kan även prata med ert barn också för att få en så tydlig bild som möjligt. Hör du av dig som minderårig elev så är det viktigt att du har dina föräldrars tillåtelse att anlita en studiecoach. Man måste vara myndig för att teckna en tjänst hos My Academy.
Ett läxhjälpstillfälle är oftast två timmar. Vår läxhjälp online är dock 90 minuter per lektionstillfälle. Ibland kan det bli mer och ibland mindre. Studiecoachen rapporterar sin tid efter varje lektionstillfälle till både dig som förälder och till oss på huvudkontoret.
Coronakrisen har varit omvälvande för de flesta företag inklusive oss. Vi erbjuder idag läxhjälp både i hemmet och online. I största möjliga mån vill vi dock att våra studiecoacher undviker att åka kommunalt till sina uppdrag i rusningstrafik. Givetvis är det absolut förbjudet att träffa sin elev om någon av parterna har några symptom. Det går dock bra att flytta lektionen till online istället.
Tyvärr inte. Den nuvarande regeringen har tagit bort möjligheten att göra RUT-avdrag på läxhjälp. Ett dåligt beslut tycker vi eftersom RUT-avdraget skulle innebära att vi kan hjälpa fler elever. I synnerhet de som har föräldrar som saknar akademisk utbildning och inte kan hjälpa sina barn med exempelvis avancerad matematik.
Ja det går alldeles utmärkt att dela läxhjälpen med ett syskon eller en skolkamrat. Det kostar heller ingenting extra. Notera dock att endast en person kan vara fakturamottagare.