Läxhjälp med studiecoach

Jenny i Jönköping höjde betygen med hjälp av Sanna på Lunds Universitet

Jenny i Jönköping höjde betygen med hjälp av Sanna på Lunds Universitet
24/02/2022 anders
Höjde betyg My Academy

Jenny är 17 år och studerar andra året på naturvetenskapliga programmet på en gymnasieskola i Jönköping. Hon är en målmedveten tjej som vill komma in på läkarlinjen i Linköping. En utbildning som i princip kräver högsta betyg i samtliga ämnen. För att nå dit har Jenny tagit hjälp av studiecoachen Sanna som studerar nationalekonomi på Lunds universitet.


Ända sedan Jenny började i skolan så har hon velat hjälpa andra. Först ville hon bli veterinär och resa runt i Asien och hjälpa hemlösa hundar. Sedan hon kom upp i tonåren har hennes fokus sakteligen förflyttats till människors hälsa. Tack vare sina egna höga målsättningar har Jennys föräldrar aldrig behövt anstränga sig för att motivera henne. När hon började gymnasiet blev matematiken och de naturvetenskapliga ämnena blev allt svårare, vilket ledde till att föräldrarna inte längre kunde hjälpa till som de gjort tidigare. Då tog de kontakt med My Academy för att få mattehjälp, som hjälper till med personlig läxhjälp och studiecoachning i hela Sverige via sin onlineplattform.

Jennys pappa Fredrik som är utbildad civilingenjör menar att den matematik som ungdomarna läser idag är annorlunda från vad hans generation läste i skolan.

– Mycket av vad Jennys och hennes klasskompisar läser är grekiska för mig, jag försöker intala mig att det är matten som har förändrats snarare än att jag glömt bort den. Hennes studiecoach däremot är universitetsstudent och pluggade själv gymnasiematematik för några år sedan. Så hennes ämneskunskaper är ju förstås betydligt mer uppdaterade än mina, säger Fredrik.

Varje tisdag kl 17 kopplar Jenny och hennes privata studiecoach Sanna upp sig till My Academys onlineplattform. Den ser ut och fungerar ungefär som Skype, men har även ett antal studierelaterade egenskaper som kan komma till nytta när Sanna till exempel vill visa någon matematisk formel. Även fast relationen mellan tjejerna primärt är centrerad kring matematik och naturvetenskap så avkunnas även andra ämnen under studietillfällena.

Jag få så mycket hjälp av Sanna. Hon får mig verkligen förstå matematiken, inte bara svara rätt. Och det har gett mätbara resultat snabbt, jag gick från C i matte till A på en termin! Dessutom hjälper hon mig med studietekniken och kommer med tips hur man ska tänka kring förberedelser inför såväl prov som universitetsstudier, berättar Jenny.

Tjänsten som Jenny och hennes familj har heter My Academy Online – en plattform för läxhjälp online. Den går ut på att en elev på högstadiet eller gymnasier matchas ihop med en student från någon av Sveriges ledande universitet. Samtliga studiecoacher har utöver sina akademiska studier även genomgått en utbildning via My Academy samt genomfört olika pedagogiska tester. My Academy grundades 2004 och har sedan dess hjälp närmare 30 000 elever i Sverige.

Är du intresserad av My Academys onlineplattform?

Fyll i formuläret och våra rådgivare ringer upp dig inom 24 timmar.

Kom igång med läxhjälpen!

Intresseanmälan