Läxhjälp med studiecoach

Hannah Widell: “Jag kan inte hjälpa till med matteläxan”

Hannah Widell: “Jag kan inte hjälpa till med matteläxan”
24/02/2022 anders
hanna matteläxan

Så gör du när matteläxan är för svår

Tycker du det är svårt att hjälpa dina barn med matteläxan? Du är inte ensam. Mycket har hänt i skolan de senaste tjugo åren. I dag räknar man inte längre med liggande stolen på mattelektionen. Formler och pedagogik utvecklas ständigt och det gör att man som förälder inte alltid tycker det är så enkelt att hjälpa till med matteläxan.

– Jag kan inte matten! Därför såg jag till att Rosa får mattehjälp, så att hon går till skolan med självförtroende. Det finns ju inget härligare, säger Hannah Widell.


”Vi hamnar direkt i konflikt”

Trebarnsmamman Hannah Widell är en driven entreprenör och medieprofil. Tillsammans med sin syster Amanda Schulman sänder hon bland annat en av Sveriges populäraste poddar, Fredagspodden. När hon kommer hem efter jobbet har hon fullt upp med sin 1,5-åring och 5-åring innan hon hinner hjälpa sin dotter Rosa med läxorna.

– Då är ju Rosa för trött. Men nu har vi hittat den ultimata lösningen, nämligen att ha läxhjälp, säger Hannah.

Rosa ska just börja i årskurs sju och hon har haft betyg i ett år. Att träffa studiecoachen Elsa som hjälper toll med matteläxan, som är en äldre gymnasieelev, har hjälpt otroligt mycket.

– Rosa föredrar att läsa läxor med sin studiecoach istället för med mig. Hon tycker väl jag blir för hetsig och att vi direkt hamnar i någon form av konflikt, säger Hannah.


“Hon får en vuxen kompis”

Hon menar på att studiecoachen är som en vuxen kompis, som både är en förebild samtidigt som skolresultatet blir bättre.

– Det vet du ju, om du går till gymmet och tränar lite själv så fuskar man lätt. Men om du har en personlig tränare så gör man ju övningarna mer ordentligt och får bättre resultat, säger Hannah.

Kom igång med läxhjälpen!

Intresseanmälan