Livspusslet - träning, plugg och allt annat som måste göras

Ibland kan det tyckas omöjligt att hinna med allt som måste göras. Vi ska ta hand om oss själva, våra barn, vårt hem, vårt arbete, våra barns läxor, våra husdjur och allt annat. Och dygnet har bara 24 timmar. Det är inte ovanligt att fråga sig hur allt det här ska gå ihop. Vi listar fyra saker som kan vara bra att tänka på när vardagens stress tränger sig på.


1. Utvärdera dina åtaganden.

Vare sig det handlar om jobb, skola, barnens läxor, fritidsaktiviteter, träning eller något annat. Vilka saker är viktiga och behöver prioriteras och vilka är mindre viktiga? Fokusera på de med hög prioritet och klandra inte dig själv om du inte hinner med allt!


2. Skapa rutiner som gör dig nöjd och glad.

Det gäller både morgon- och kvällsrutiner – och alla andra rutiner för den delen. Kanske behöver du vakna en stund tidigare än övriga familjemedlemmar för att få en lugn stund för dig själv? Eller gör en rutin av den där löprundan på kvällen som får dig att må så bra.


3. Lyssna på din kropp!

Hälsan är det viktigaste vi har och därför är det extra viktigt att lyssna på kroppen. Tränar du tillräckligt? Äter du bra mat? Stressar du för mycket? Genom att lyssna på kroppens signaler kommer livets utmaningar kännas lättare att ta sig an.


4. Skapa din egen målbild och arbeta aktivt mot den.

Det kan handla om att hitta livskvalitet i vardagen generellt, eller att uppnå en speciell livssituation. Fundera över vad livskvalitet innebär för dig.


5. Ta hjälp av en studiecoach

My Academy har under 12 års tid hjälpt tusentals elever med motivation och studieglädje. Med hjälp av våra handplockade studiecoacher tar vi fram en individuell plan som passar dig. Oavsett om du vill höja ett specifikt betyg eller vill ha hjälp med förbättrad studieteknik kan vi hjälpa till med läxhjälp på plats, men vi kan också erbjuda studiehjälp online för dig som hellre vill det. Läs mer om våra upplägg här!


”När jag arbetar med mina elever försöker jag alltid ta hänsyn till att skolan inte är allt. Jag vet att de flesta idag, både elever och föräldrar, har mycket på agendan med allt från träningar, extrajobb och socialt liv. Det kan vara kämpigt att få tiden att räcka till och det är här vi som studiecoacher kommer in i bilden”, säger Agnes Zetterblad, studiecoach hos My Academy sedan 2016.