Kom ikapp med plugget i påsk – bästa knepen!

Idag har vi utsett vinnarna i vår tävling för att vinna fina mobilskal signerade av självaste Zara Larsson. Vi frågade de tävlande om deras bästa knep för att underlätta pluggandet och fick in massor av smarta bidrag. Här är de bästa tipsen – perfekta att sno inför slutspurtsplugget i påsk!


Börja i god tid!

Börja plugga i god tid innan provet. Repetition är viktigare än många tror!


Planera långsiktigt

Gör upp en plan för den kommande veckans plugg i telefonen eller genom att göra ett snyggt schema. Bestäm vilka dagar du ska plugga vad för att hinna klart i tid. Det kommer ge dig bättre resultat, mer fritid och mindre stress!


Organisera med färgpennor

Anteckna med fina färgpennor och ge varje färg en specifik betydelse. Då blir det lättare att få överblick och organisera ditt plugg. Det blir dessutom lättare att hitta tillbaka till där du slutade förra gången.


Plugga med en kompis

Samarbeta med en kompis och förhör varandra och diskutera svaren. Det blir både roligare och det kommer kännas som att tiden går snabbare.


Plugga i intervaller

Ställ larm på telefonen. Plugga i 30 minuter och ta paus i 10 och upprepa det mönstret. Då hamnar man i bra fas med pluggandet.


Låt mobilen vila

Lägg ifrån dig alla skärmar (om du inte måste ha datorn för att plugga såklart). Mobilen stör nästan alltid, låt den vila tills du ger dig själv paus.


Belöna dig själv!

När du har lyckats plugga effektivt i 30 minuter exempelvis är det dags för paus. Ge dig själv en belöning under pausen – ät en frukt, kolla Snapchat eller titta på ett Youtube-klipp. Det kommer trigga dig att plugga extra bra!