Friska upp hjärnan med härliga höstlovsaktiviteter

Efter en intensiv start på hösten är höstlovet ofta ett efterlängtat avbrott i vardagen. Många väljer att resa iväg under lovet, medan andra stannar hemma och njuter av det (förhoppningsvis) härliga höstvädret i Sverige. Oavsett vad er familj planerat inför den stundande ledigheten är det alltid en god idé att vara utomhus och röra på sig – det är bra för både hjärnan och kroppen! Här är våra bästa höstlovstips!


  1. Ut i skogen och rör på dig! Skogen på hösten kan vara något av det vackraste som finns och därför är höstlovet den optimala tiden att ge sig ut i skogen och promenera, springa, rasta hundar eller varför inte ta med kameran och fotografera lite fina höstbilder? Frisk luft och motion hjälper hjärnan och kroppen att komma igång!

  2. Tjuvstarta vintern med skridskoåkning i ishall! Finns det något härligare än att ljudlöst glida fram på skridskor på en blank is? Under höstlovet är de flesta ishallar öppna och erbjuder en perfekt dagsutflykt för hela familjen. Ta med fika och en termos med något varmt att dricka så orkar ni ha roligt länge!

  3. Förläng sommaren med bad på äventyrsbad! Här kan en hel dag med fördel spenderas och hela familjen kommer garanterat vara helt slut när dagen är över. På äventyrsbad finns både lek-, -motions- och relaxmöjligheter – vilket gör att ingen kommer gå därifrån missnöjd.

  4. Lär dig något nytt – besök ett museum! Sverige är fullt av intressanta muséer med allt från historia, natur, teknik och massa annat. Passa på att besöka något museum som ni inte har varit på tidigare eller kanske någon av alla nya utställningar som kommit under hösten. Det blir en härlig dagsutflykt som garanterat kommer ge er något att prata om runt middagsbordet och som värmer upp hjärnan inför att skolan börjar igen.