Läxhjälp med studiecoach

Matematik 5 – få bättre studieresultat med mattehjälp

mattehjälp

Behöver du mattehjälp? My Academy erbjuder personlig läxhjälp i matematik 5 som ger resultat.

Två kolumner
Vertikalt
Horisontellt
Läxhjälp från My Academy
Din månadskostnad
Namn Totalt
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Dölj Visa

Matematik 5 – personlig läxhjälp med My Academy

 • Vi har erbjudit mattehjälp sedan 2005
 • 94% av våra tusentals kunder har varit nöjda med My Academy
 • Högre betyg och förbättrad studieteknik
 • Alla studiecoacher är studenter från ledande universitet såsom KTH, Handelshögskolan och Chalmers

Nu har du kommit riktigt långt i matematikens värld. Grattis! Denna kurs är inte obligatorisk på något gymnasieprogram men många som går naturvetenskapsprogrammet läser den ändå samt elever på teknikprogrammet.

Kursen är avancerad och utformad för naturvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. Den behövs inte för att då särskild behörighet men kan ge meritpoäng och om du ska fortsätta läsa inom teknik, fysik eller matematik på högskolan är det verkligen mycket värdefullt att ha med sig dessa kunskaper. Har du klarat matematik 4 är du absolut redo att ta dig an matematik 5! My Academy kan även hjälpa dig få bättre studieresultat med personlig läxhjälp. Läs mer om kursens innehåll nedan.

Innehåll i matematik 5

Differentialekvationer

Kursen inleds med ett avsnitt om samband och förändring. Här lär du dig bl.a. strategier för att ställa upp och tolka differentialekvationer som modeller för verkliga situationer. Du använder digitala verktyg.

Diskret matematik och problemlösning

Sedan introduceras ett nytt avsnitt som handlar om diskret matematik. Det har inget att göra med det vanliga allmänbegreppet diskret utan handlar om bl.a logik, boolesk algebra, kombinatorik och grafteori. Här får du arbeta med kongruens hos hela tal och kongruensräkning, såväl med som utan digitala verktyg. Du får också bl.a. möta permutationer och kombinationer inom ett avsnitt som brukar kallas för kombinatorik, och här får du lära dig metoder för beräkning av antalet kombinationer och permutationer av olika händelser, såväl med som utan digitala verktyg. Även rekursion och talföljd ingår.

I kurs 5 fortsätter du förstås även med matematisk problemlösning. Nu är det på en hög nivå. Du får modellera olika situationer, såväl med som utan digitala verktyg och programmering. Problemsituationerna är omfångsrika och du fördjupar din förmåga till matematisk problemlösning ytterligare.

Formelblad matte 5

Så funkar det

1. Utvärdera behov

Vi börjar med ett samtal för att tydligt förstå vilka behov ni har och hur er målbild ser ut.

2. Personlig matchning

Vi väljer ut den studiecoach som passar eleven bäst utifrån ämneskunskap, mål och behov.

3. Läxhjälpen är igång!

Tillsammans med eleven sätter vi upp olika delmål som ska bereda vägen till det övergripande studiemålet under läxhjälpen.

4. Utvärdering & uppföljning

Våra professionella studiecoacher skickar en utvärdering efter varje tillfälle.

Studiehjälpen av studiecoacher

My Academy

My Academy har erbjudit läxhjälp i Stockholm sedan 2008. Studiehjälpen bedrivs av studiecoacher som följer en inlärningsmetod utvecklad av superpedagogen Thomas Holmqvist. Forskningen baseras på hur du på bästa sätt skapar resultat vid inlärning. Målet är att få upp elevernas studieresultat och höja motivationen att fortsätta plugga.

Visste du att 7 av 10 elever som erhållit läxhjälp från My Academy når högre resultat, och lika många känner ökad motivation, enligt en Novusundersökning gjord 2014?

My Academy sätter alltid eleven i centrum genom att tillhandahålla generösa garantier, bl.a. genom möjligheten att prova på läxhjälpen under 14 dagar.

En pedagogisk beprövad metod

My Academy Metoden

Läxhjälp från My Academy

Läxhjälp inom ditt ämne

Här finns vi

Läxhjälp i hemmet kan ges på följande orter.
I övriga landet erbjuder vi läxhjälp online:

My Academys läxhjälp

 • 94% Kundnöjdhet
 • 9 av 10 höjer betygen
 • +15 000 kunder
 • Alla ämnen/åldrar

Intresseanmälan

En av våra client managers ringer upp och hjälper er med er frågor

  Kom igång med läxhjälpen!

  Intresseanmälan