Läxhjälp med studiecoach

Engelska - få bättre studieresultat med läxhjälp i engelska

laxhjalp-engelska

Behöver du läxhjälp i engelska? Få privatundervisning anpassad för dig. My Academy är läxhjälpsföretaget som endast anställer toppstudenter från Sveriges ledande universitet. 

Två kolumner
Vertikalt
Horisontellt
Läxhjälp från My Academy
Din månadskostnad
Namn Totalt
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Dölj Visa

Bli bättre på engelska med vår läxhjälp

 • Vi har hjälpt elever med läxhjälp sedan 2005
 • 94% av våra tusentals kunder har varit nöjda med My Academy
 • Högre betyg och förbättrad studieteknik
 • Alla studiecoacher är studenter från ledande universitet såsom KTH, Handelshögskolan och Chalmers

Vill du ha en ökad förståelse för ämnet engelska och få högre betyg på proven? Om du upplever att grammatiken blivit för krånglig och glosorna för svåra i ämnet engelska kan en studiecoach från My Academy vara till hjälp. På My Academy får du personlig stöttning i engelska samtidigt som du får verktygen till riktigt bra studieteknik.

Vill du ha rådgivning kring privatundervisning? Kontakta oss och få en handplockad studiecoach efter dina behov. 

Privatundervisning engelska?

Ni kan få läxhjälp i engelska antingen hemma hos er eller digitalt via vår specialdesignade plattform för läxhjälp online. Elever matchas med en studiecoach utifrån ämneskunskap, mål och behov för att göra vår engelskahjälp så bra som möjligt. Tack vare vår noggranna matchningsprocess ökar chanserna för att er engelskahjälp blir både rolig och givande. Vi har flera stöttande och engagerade privatlärare i engelska som gärna hjälper dig med läxorna. Samtliga är högpresterande studenter på något av Sveriges främsta universitet.

Vi finns i hela landet och erbjuder personlig läxhjälp i Stockholm, Göteborg, Lund och Uppsala för att nämna några.

Så funkar det: Läxhjälp i engelska med My Academy

 • Eleven och läxhjälparen träffas normalt en gång i veckan i hemmet eller online.
 • Tillsammans kommer de överens om såväl kortsiktiga som långsiktiga mål för kemistudierna.
 • Er studiecoach kommer skicka en skriftlig rapport till dig som förälder efter varje studietillfälle.

Samtliga studiecoacher följer My Academys inlärningsmetod, My Academy-metoden™, framtagen av superpedagogen Thomas Holmqvist.

Metoden utgår från effektiv arbetsstruktur, tydliga uppsatta mål och kontinuerlig uppföljning och bygger på forskning kring hur man på bästa sätt skapar resultat vid inlärning. Ta del av My Academys inlärningsmetod och höj betygen vid nästa provtillfälle! 

Vill du ha läxhjälp i engelska?

Kontakta oss för personlig läxhjälp redan idag.

Vanliga frågor och svar

engelska

 • I vilka nivåer erbjuder ni engelskahjälp?

  My Academy kan hjälpa till med läxor i engelska från grundskole- till gymnasienivå. Den högsta nivån på gymnasiet är nivå 7. Önskar ni läxhjälp i mer avancerande engelskakurser? Kontakta oss så letar vi efter en studiecoach som matchar ditt behov!

 • Vad kostar läxhjälp i engelska?

  Vårt pris på läxhjälp börjar från 390 kr/h, men varierar efter vilken tjänst du valt. Då är du garanterad att ni får hjälp av en privatlärare som är student på något av Sveriges ledande universitet.

 • Hur lång är en privatlektion i engelska?

  Beroende på om du önskar läxhjälp i hemmet eller online varar en privatlektion i engelska i 2 timmar eller 90 minuter.

Engelska på gymnasiet

Engelska är ett av de mest talade språken i världen. Engelska ger oss möjligheten att förstå olika kulturer och vardagliga händelser i världen på ett bättre sätt. Dessutom är språket viktigt för att kunna delta i utlandsstudier och arbetsliv. Därför är engelska, bland annat matematik och svenska, ett väsentligt ämne på gymnasiet.

Följande 3 kruser erbjuds på gymnasiet:

 • Engelska 5 – 100 poäng
 • Engelska 6 – 100 poäng
 • Engelska 7 – 100 poäng

Varje kurs bygger på den föregående kursen, men alla tre inte är obligatoriska. Engelska 5 och 6 kan vara väsentliga för vissa gymnasieprogram. Engelska 7 dock är en valbar kurs som kan ge meritpoäng samt vara ett krav för ekonomiska universitetsutbildningar. 

Fyra delar att ha koll på

Generellt bygger ett språk på fyra huvuddelar; hörförståelse, muntlig förmåga, läsförståelse och skriftlig förmåga – engelska är inget undantag. Det vill säga till mest del av engelska kurserna på gymnasiet innehåller dessa fyra huvuddelar.

 1. Hörförståelse: Eleven lär sig och övar på att lyssna på talade språket i ett högt tempo. Talade engelskan kan vara av olika dialekter och genrer. Denna del kallas för hörförståelse för att eleven bör kunna förklara, reflektera över och svara på vissa frågor relaterade till det hen lyssnat på.
 2. Muntlig: Eleven lär sig att tala engelska genom att öva på många olika sätt, till exempel, hålla ett tal om ett valt ämne, kommunicera om vardagliga händelser med lärare och andra elever, intervjua varandra osv.
 3. Läsförståelse: Eleven övar på den här delen genom att läsa engelska texter av olika slag, med olika syften och olika genrer. Denna del kallas för läsförståelse för att eleven bör kunna förklara, reflektera över, och svara på visa frågor relaterade till texten hen läst.
 4. Skriftlig: Eleven lär sig att skriva texter på engelska genom att öva på grammatiken först och sedan skriva texter som; uppsats, sammanfattningar och recensioner.

Tips och råd

Det första tipset är att öva. Ju mer du övar desto bättre blir du. Läs och lyssna på engelska så mycket som möjligt. För att kunna förbättra din muntliga förmåga, kan du delta i olika evenemang som debattävlingar eller en så kallade “online social” samling som sker på engelska. För att utveckla din skriftliga förmåga, kan du börja med att skriva sammanfattningar av det som du har läst eller lyssnat på.

Ett annat tips är att inte jämföra svenska med engelska. Även språken verkar att likna varandra är de ganska olika och det största felet elever gör är att de tänker engelska på svenska. Behandla engelska som ett helt annorlunda språk.

Slutligen – vi på My Academy vill gärna hjälpa er att bli bättre på det engelska språket. Välj en duktig studiecoach hos oss för att skärpa er förmåga och kunskaper inom ämnet med privatundervisning. 

Engelska kurserna på gymnasiet brukar sluta med ett nationellt prov och provet består av de huvuddelarna beskrivna ovanför. Mer detaljer om kursens centrala innehåll och kunskapskrav hittar du här. 

Så funkar det

1. Utvärdera behov

Vi börjar med ett samtal för att tydligt förstå vilka behov ni har och hur er målbild ser ut.

2. Personlig matchning

Vi väljer ut den studiecoach som passar eleven bäst utifrån ämneskunskap, mål och behov.

3. Läxhjälpen är igång!

Tillsammans med eleven sätter vi upp olika delmål som ska bereda vägen till det övergripande studiemålet under läxhjälpen.

4. Utvärdering & uppföljning

Våra professionella studiecoacher skickar en utvärdering efter varje tillfälle.

Studiehjälpen av studiecoacher

My Academy

My Academy har erbjudit läxhjälp i Stockholm sedan 2008. Studiehjälpen bedrivs av studiecoacher som följer en inlärningsmetod utvecklad av superpedagogen Thomas Holmqvist. Forskningen baseras på hur du på bästa sätt skapar resultat vid inlärning. Målet är att få upp elevernas studieresultat och höja motivationen att fortsätta plugga.

Visste du att 7 av 10 elever som erhållit läxhjälp från My Academy når högre resultat, och lika många känner ökad motivation, enligt en Novusundersökning gjord 2014?

My Academy sätter alltid eleven i centrum genom att tillhandahålla generösa garantier, bl.a. genom möjligheten att prova på läxhjälpen under 14 dagar.

En pedagogisk beprövad metod

My Academy Metoden

Läxhjälp från My Academy

Läxhjälp inom ditt ämne

Här finns vi

Läxhjälp i hemmet kan ges på följande orter.
I övriga landet erbjuder vi läxhjälp online:

My Academys läxhjälp

 • 94% Kundnöjdhet
 • 9 av 10 höjer betygen
 • +15 000 kunder
 • Alla ämnen/åldrar

Intresseanmälan

En av våra client managers ringer upp och hjälper er med er frågor

  Kom igång med läxhjälpen!

  Intresseanmälan